Când mi-a spus ca a ei casa a costat doar 4.000 de dolari, am știut că trebuie să văd interiorul

Ce s-ar întâmpla dacă v-aș spune că o companie mica (start-up) cu sediul in Austin și-a dezvoltat o casă care ar putea pune capăt problemei oamenilor fără adăpost în America? După ce ați citit acest articol, veți începe să credeți că este posibil. Cu doar aproximativ 4.000 de dolari, puteți descărca o casă, să o imprimați și să o aveți la dispoziție și să fie gata pentru ocupație în mai puțin de o zi. Nu este minunat?

În timp ce locuințele tipografice ale companiei sunt încă în faza de concept, acestea oferă o oportunitate mare pentru persoanele care locuiesc pe străzi sau în adăposturi. Posibilitatea de a avea un loc accesibil ar putea schimba toate jocurile.

Urmăriți videoclipul de mai jos pentru a vedea interiorul!

Locuințele vor debuta pentru prima dată în El Salvador. Și dacă funcționează bine acolo, utilizarea lor s-ar putea extinde și în alte părți ale lumii. Și speranța este că miliarde de oameni ar putea avea un loc mai sigur și mai bun pentru a dormi noaptea.

În prezent, casele costă aproximativ 10.000 $ și necesită aproximativ 24 de ore de construcție. Dar când lucrurile se instalează, acestea ar putea costa si mai puțin 4.000 de dolari.

Compania aceasta noua (start-up) are sediul in inovatorul Austin, Texas. Și casa a fost dezvăluită la popularul festival SXSW. Casa avea 650 de metri pătrați și un interior funcțional.

Aproximativ 1,2 miliarde de oameni de pe planetă nu au locuințe adecvate.

Un purtător de cuvânt al Centrului Ross pentru Orașe Durabile a Institutului Mondial pentru Resurse a spus: „Istoria a fost punctată cu avansuri în tehnologie și materiale care oferă o reducere a costurilor și a timpului necesar pentru construirea unei noi case. Și deși ultimele decenii au adus progrese majore în tehnologia personală, practicile de construcție rămân relativ neschimbate începând cu anii ’50.

Icon(start-up-ul) își propune să schimbe acest lucru, creând o nouă eră în construcții pentru a răspunde nevoilor viitorului. “

Proiectul este încă realizat. Iar Icon, startup-ul, a făcut echipă cu New Story, o organizație nonprofit care investește în locuințe internaționale. Împreună, intenționează să introducă această nouă casă persoanelor nevoiașe în El Salvador. În următoarele 18 luni, speră să construiască 100 din aceste case accesibile.

New Story a ajutat oamenii din Haiti după ce cutremurul din 2010 a lăsat milioane fără locuințe adecvate.

Icon utilizează o imprimantă Vulcan pentru a crea aceste case. Ei creează o schematică și o încarcă în program. Apoi, imprimanta ia acel model și „tipărește” casa.

Căminul model care era expus în SWSW avea un living, o baie, un dormitor și chiar un spațiu în aer liber (pridvor). Totul despre casă este imprimat 3D, cu excepția acoperișului locuinței. A fost construit pe lotul Icon.

Și intenționează să folosească această casă tipărită 3D ca mai mult spațiu de birou, astfel încât să poată regla mai mult designul și să-l îmbunătățească. Sperăm că vor putea ajuta persoanele fără adăpost să doarmă mai bine noaptea foarte curând.

Când prototipul va fi terminat, Icon va muta imprimanta lor Vulcan în El Salvador și va începe să facă o muncă bună pentru persoanele nevoiașe.

Crezi că această nouă idee de locuințe ar putea schimba lumea în bine?